Vaticanul, celulele stem si viitorul nostruTimp de multe secole, a existat un conflict intre religie si stiinta. Totusi, cele doua parti par sa ajunga la un numitor comun atunci cand este in joc viata omului. Vaticanul se implica acum financiar in cercetarea celulelor stem.

Vaticanul a aprobat alocarea unui milion de dolari pentru cercetarea in domeniul celulelor stem. In acest proiect este implicata compania biofarmaceutica NeoStem, informeaza Fox News.

Explicatia oferita de reprezentantii Vaticanului este aceea ca celulele stem adulte nu fac rau oamenilor si ii protejeaza.

De asemenea, inca un argument ar fi acela ca ele nu ajuta la clonarea umana. Se doreste gasirea unor noi metode terapeutice care sa ii ajute pe oameni sa se vindece de diverse boli.

La inceput, Biserica nu era de acord cu cercetarea in acest domeniu. Cauza era faptul ca totul se concentra asupra celor embrionare. Rezultatul era, atunci, distrugerea embrionilor produsi in exces atunci cand femeile treceau prin tratamente de fertilizare in vitro.

In 2007, Neo Stem a obtinut dreptul mondial exclusiv de a produce tehnologia de extragere a celulelor stem adulte. Mesajul pe care aceasta asociere cu Vaticanul il transmite este unul de incredere, sunt de parere reprezentantii companiei.

Metoda cu celule stem este una de vindecare in mod natural, fara folosirea medicamentelor. S-a obtinut pana acum chiar si regenerarea unor organe umane cu ajutorul acestora.

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează